bodytec Purmerend personal ems training

Hoe werkt een EMS Training

Miha Bodytec werkt met Electro Musculaire Stimulatie (EMS). Dit is een effectieve methode die al decennia lang wordt toegepast door artsen, fysiotherapeuten en topsporters, en nu ook in Nederland het particuliere circuit bereikt.

Bij een EMS training wordt gebruik gemaakt van elektrische stimulatie door middel van elektroden die elektrische signaaltjes naar de spieren sturen. Dankzij de hoge impulsfrequentie wordt maar liefst 90% van de spieren tegelijk geactiveerd. Dit zorgt voor een veel intensievere prikkel op de spieren dan gedurende een normale training. Elke contractie is sterker en intenser: met een EMS training train je 18 keer effectiever dan tijdens een gemiddelde work-out! Door de elektrische stimulatie worden bovendien veel meer spiervezels geactiveerd, ook van de dieper gelegen spiergroepen, waardoor de spieren meer weerstand ervaren en harder moeten werken. Dankzij de low impact activatie worden bovenal de spieren en minimaal de gewrichten belast, dit betekent effectief maar veilig trainen zonder het risico op overbelasting of blessures. Wat EMS uniek maakt is dat je de intensiteit van de training per spier en per persoon kan worden aangepast. Dit maakt Miha Bodytec geschikt voor iedereen van jong tot oud en in iedere sportconditie.

Bekijk hier de wetenschappelijke onderzoeken.

Tijdens een EMS training draag je speciale onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en geschikt is om impulsen goed over te brengen op het lichaam. Over de onderkleding wordt een speciaal electrodenvest gedragen met daaraan gekoppeld electroden voor de arm-, been- en bilspieren. EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie, oftewel elektrische spierstimulatie en is een bijzonder effectieve manier van sporten. Het electrodenvest wordt aangesloten op de veilige en effectieve Bodytec apparatuur. Wij raden je aan om binnen sportschoenen te dragen. Je kunt je omkleden in de kleedkamer.

Iedere EMS training wordt afgestemd op de behoefte en het niveau: zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Zo kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind worden of juist worden ontzien.

Wilt u meer informatie over onze personal training d.m.v. het Miha Bodytec EMS trainingssysteem of wilt u een proefles boeken neem dan contact met ons op.

Contact